5 prirjet kryesore të web dizajnit për 2019-en

Evolve Studio

Parashikimi i së ardhmes së industrisë së web dizajnit është diçka e ndërlikuar; nëse keni të drejtë, do t’ju quajnë si dikush që është me hapin e kohës. Nëse gaboni (e cila është më e zakonshme se sa mendoni), mund të degjoni frazën ‘Të thashë’ pambarimisht. Ky është një ‘rrezik’ që jo të gjithë e marrin përsipër. Siç thotë thënia “kush nuk guxon, nuk fiton”. Bota e ueb dizajnit është në ndryshim të vazhdueshëm. Disa tendenca vijnë dhe shkojnë, ndërsa të tjerat gëzojnë popullaritet sot e kësaj dite. Më poshtë janë tendencat kryesore 5 në ueb dizajn për vitin 2019.

Tipografi e fortë krijuese

Cila është gjëja e parë që vërejnë njerëzit kur shohin në faqen tuaj të internetit? Është paraqitja e faqes suaj. Është po aq e rëndësishme sa përmbajtja e shfaqur në faqen tuaj te internetit. Çfarë tërheq vëmendjen e vizitorit? Është faqosja, ndjenja e përgjithshme e faqes. Një nga mënyrat më të mira për t’i mbajtur vizitorët të lidhur në faqen tuaj të internetit është duke përdorur një tipografi të guximshme. Zgjidhni një font të guximshëm për përmbajtjen e faqes suaj të internetit dhe mos kini frikë të eksperimentoni derisa të gjeni diçka që mendoni se i përshtatet faqes tuaj. Gjithnjë e më shumë kompani po përdorin tipografi të guximshme për të përmirësuar imazhin dhe reputacionin e markës së tyre.

Sfondi dinamik i videove

Ndoshta kjo nuk është një prirje e re në vetvete, por duke vënë një sfond dinamik me video në faqen tuaj, mund të tërhiqni më kollaj vëmendjen e njerëzve. Ndryshe nga teksti apo imazhet, videot priren të jenë më informuese dhe tërheqëse për syrin. Nëse keni nevojë vetëm për një arsye për të ndërtuar një sfond dinamik me video, shikoni jo më larg se YouTube. Njerëzit thjesht duan të shohin videot, qoftë në YouTube ose në faqen tuaj të internetit. Sigurisht, sfondi dinamik me video në faqen tuaj të internetit duhet të jetë i shkurtër dhe i saktë. Videot mund t’ju ndihmojnë të tërhiqni më shumë vizitorë, duke i konvertuar ata në klientë.

Ilustrim i personalizuar

E dini çfarë është më mirë se një foto me rezolucion të lartë? Një ilustrim i personalizuar. Gjithnjë e më shpesh, kompanitë po vendosin ilustrime krijuese në faqet e tyre të internetit. Ka aq shumë vend për kreativitet kur është fjala për ndërtimin e një ilustrimi të personalizuar për web faqen tuaj. Ekipi juaj i dizajnuesve grafik mund të krijojë ilustrime të ndryshme për faqen tuaj te internetit. Ose mund të na shkruani dhe ne do krijojmë ilustrimet që i shkojnë biznesit tuaj.

Shkallëzime të ndritshme dhe të guximshme

Grafik dizajnerat kanë aplikuar gradimin e ngjyrave në punimet e tyre gjatë viteve të fundit. Kohët e fundit, megjithatë, ata kanë përdorur shkallëzime të ndritshme dhe të guximshme për t’i dhënë faqeve të tyre të internetit një pamje tepër vizuale për syrin. Gjithnjë e më shumë kompani po përdorin shkallëzime me shkëlqim dhe të guximshme për t’i dhënë faqeve të tyre të internetit një pamje që kënaq syrin. Mos ngurroni të na kontaktoni në çdo kohë.

Animacionet e CSS3

Nëse ka një trend që do të vazhdojë për një kohë të gjatë, ky është përdorimi i animacioneve. Grafik dizanjerët mund të argëtohen shumë duke krijuar animacione. Ata bëjnë që një faqe interneti të duket më e gjallë dhe e vërtetë. Animacionet CSS3 mund të jenë ende një zhvillim i ri në fushën e Ndërfaqes së Përdoruesit (User Interface), por ato do të bëhen diçka standarte në shumë pak kohë.


WhatsApp chat